Historie

Over De Jong Alphen BV

Historie

In 1980 begonnen Gerjo en Karin de Jong een handel in gebruikte onderdelen voor BMW Motorfietsen.

Door heel het land werden BMW Motorfietsen opgekocht. Deze werden gesloopt en de onderdelen werden verkocht. Uiteraard moest er dan veel worden gesleuteld. Dat ging Gerjo goed af en zo werden na verloop van tijd ook vele onderhoudsbeurten gegeven.
Om aan nieuwe onderdelen voor dat onderhoud te komen, reisde Gerjo wekelijks af naar Duitsland. Want toen al was het duidelijk dat originele BMW onderdelen simpelweg de allerbeste keus was voor reparatie, maar ook voor onderhoud. Uiteraard koste dit veel tijd, en mede daarom deed Gerjo in 1981 een succesvolle poging om BMW dealer te worden. Daarmee werden niet alleen de onderdelen voorziening vereenvoudigd, maar ook werd er geprofiteerd van de vele cursussen en documentatie die de importeur te bieden had. De kwaliteitsverbetering die het logische vervolg was, kwam natuurlijk ten goede aan de klant.

Met de komst van de K100 in 1983 welke samenviel met de verhuizing naar Alphen aan den Rijn, werden de werkzaamheden stevig uitgebreid. Restauratie, revisie, reparatie en regulier onderhoud waren de kern zaken, maar ook choppers en zijspannen werden gebouwd. Ondertussen bleef Gerjo maar overtollige magazijnen van dealers en de importeurs opkopen, wat resulteerde in een enorme voorraad onderdelen. Helaas is deze voorraad geheel verloren gegaan bij de brand in 1995 welke het gehele bedrijf verwoeste. Pas in 1996 werd de draad weer serieus opgepakt. Ook dit ging weer prima, maar in 2002 was de zaak toch echt weer te klein geworden.

De verhuizing naar de huidige locatie was dan ook een logisch vervolg. Aan de Zaagmolenweg is de ruimte riant, 2000m2. Hier is volop ruimte om de geweldig grote voorraad gebruikte motoren te stallen. Ook de werkplaats is erg groot, met voor iedere monteur een ruime werkplek.

Het bedrijf kende vele hoogtepunten, maar ook wat zwarte bladzijden. Met name de brand in 1995, en vooral het overlijden van onze onwaarschijnlijk goede monteur Martijn in 2004. Behalve een super monteur was Martijn ook een uiterst zeldzaam fijn mens. De honderden BMW rijders op zijn begrafenis waren daar getuige van.

In 2012 werd de zaak uitgebreid met de komst van een nieuw merk: Victory. Een Amerikaan met een heel ander karakter dan BMW. Is de beleving van het rijden erop heel anders, dat geld niet voor de technische kwaliteit, deze is net als BMW, uitzonderlijk hoog.