Indian Motorcycle Riders fest 2019

Het Indian Motorcycle Riders Fest in Budweis (Tsjechië) is een jaarlijks terugkomend evenement. In 2019 was deze voor de 2e keer en wij zijn met 8 Indian rijders naar Tsjechië gereden.

Op woensdagochtend 12 juni zijn wij vertrokken vanaf de Jong Alphen en hebben wij het eerste deel vooral snelweg gereden, dit kwam door het slechte weer deze dag.
De dagen daarna zijn wij binnendoor naar het Indian Riders Fest gereden en hebben wij prachtig weer gehad welke direct het slechte weer van de eerste dag hebben goedgemaakt.

We hebben in totaal 2 tussen nachten gehad in hotels, de totale heenreis was ruim 1.000km waardoor wij heerlijk relax konden rijden.

Bij aankomst in de stad České Budějovice (in de volksmond Budweis) zijn wij zeer hartelijk ontvangen en na het in ontvangst nemen van onze Rider Pack konden wij het terrein op waar onze Indian`s veilig geparkeerd konden worden.

S`avond het grote welkomstfeest met daarbij gezellige muziek van onder andere ZZ-top, de nodige drankjes en een goed buffet. Er was genoeg te zien aan prachtige gecustomizede Indian`s.

Zaterdagochtend zijn wij rustig gestart en hebben wij de stad bezocht waarna wij begin van de middag de Parade hebben meegereden. In totaal reden er 418 Indian`s in mee, de complete stad was afgezet door de politie en het was een prachtige en geweldige ervaring om met zo veel Indian`s op de weg te zijn.
Langs de route vele belangstellende en hebben veel gezwaaid en hiervan zijn de nodige foto`s gemaakt.
Ik heb hiervan genoten ondanks het maar 25km was.

Bij terugkomst was er een BBQ georganiseerd, met wederom zeer goede bands!
Na de BBQ de prijsuitreiking, naast de prijzen voor de grootste groep (welke wij volgend jaar moeten gaan binnenhalen), langste rit, oudste deelnemer, etc was er ook een prijsuitreiking met loten.
Iedere deelnemer aan het Riders Fest kreeg een lot en zo deed je automatisch mee.

De hoofdprijs was een Indian Scout compleet gecustomized door de dealer in Tsjechië!

Na lang wachten, tot dat de andere prijzen uitgereikt waren, was het zover. Iedereen stond in spanning af te wachten, ik zelf had nummer 407 en ja hoor de nummers werden omgeroepen…4 … 0 … dus jaja ik denk daar komt ie … 4, je kunt vast nu wel indenken wat ik toen riep.
Heel snel na mijn uitbarsting zag ik, na 2 keer knipperen, Arno het podium op lopen. Mijn teleurstelling was snel over, één van ons heeft de Scout gewonnen!!!

Jan, Herman, Henk, Kieran, Ati, Arno, Ben, René bedankt voor alle gezelligheid ik heb het SUPER naar mijn zin gehad!!!

Volgend jaar gaan wij dus zeker weer, meer informatie kunt u vinden op onze website of door hier te klikken!

Met vriendelijke groet,

Rick Sassen
De Jong Alphen