Bedrijfshistorie


In 1978 startten Gerjo en Karin de Jong een handel in gebruikte onderdelen voor BMW-motorfietsen. Door het hele land kochten zij BMW-motorfietsen op. Deze werden deels gesloopt en de onderdelen werden verkocht. Gerjo bleek zeer bedreven in sleutelen, wat leidde tot steeds meer onderhoudsbeurten.


Om aan nieuwe onderdelen voor dat onderhoud te komen, reisde Gerjo wekelijks naar Duitsland. Originele BMW-onderdelen waren namelijk de beste keuze voor zowel reparatie als onderhoud. Aangezien dit veel tijd kostte en om de onderdelenvoorziening te vereenvoudigen, werd Gerjo in 1981 officieel BMW-dealer. Hierdoor werd er niet alleen efficiënter gewerkt, maar profiteerde het bedrijf ook van de vele cursussen en documentatie van de importeur, wat de kwaliteit van de dienstverlening verbeterde.

Met de komst van de BMW K100 in 1983 en de verhuizing naar Alphen aan den Rijn, breidden de werkzaamheden flink uit. Naast restauratie, revisie, reparatie en regulier onderhoud, bouwde het team ook choppers en zijspannen. Gerjo bleef overtollige magazijnen van dealers en importeurs opkopen, wat resulteerde in een enorme voorraad onderdelen. Helaas ging deze voorraad verloren bij de brand in 1995, die het hele bedrijf verwoestte. Pas in 1996 werd het werk weer serieus opgepakt. Het bedrijf groeide snel, en in 2002 was een verhuizing naar een grotere locatie noodzakelijk.
De nieuwe locatie aan de Zaagmolenweg biedt 2000m² ruimte. Er is volop ruimte om de grote voorraad gebruikte motoren te stallen en elke monteur heeft een ruime werkplek in de grote werkplaats.


Het bedrijf kende vele hoogtepunten, zoals uitbreidingen en de komst van nieuwe merken, maar ook zwarte bladzijden, zoals de brand in 1995 en het tragische overlijden van onze onwaarschijnlijk goede monteur Martijn in 2004. Martijn was niet alleen een geweldige monteur, maar ook een zeer fijn mens, wat bleek uit de honderden BMW-rijders die zijn begrafenis bijwoonden.


In 2012 breidden we het assortiment uit met het merk Victory, een Amerikaanse motorfiets met een uitzonderlijk hoge technische kwaliteit. In 2013 stopte het BMW-dealerschap, maar dankzij onze ruime kennis, gereedschappen en onderdelen gingen de activiteiten onverminderd door.


In 2014 werden we aangesteld als de eerste dealer voor het iconische merk Indian, eveneens eigendom van Polaris. Beide merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitstekende rijeigenschappen 2017 stopte Polaris de fabricage van Victory om zich volledig te richten op het succesvolle Indian.

Sinds 2019 verkopen we ook Zero, een Amerikaans merk van elektrische motorfietsen die vooroploopt in aandrijftechniek, ideaal voor woon-werkverkeer.

In 2021 verworven we het dealerschap voor de zijspannen van het merk Chang Jiang, een betrouwbare twin met kettingaandrijving die verrassend fijn rijdt.

In 2021 verworven wij het dealerschap voor de zijspannen van het merk Chang Jiang. Een betrouwbare staande twin met kettingaandrijving die verassend fijn rijdt.