Zijspan verhuur met chauffeur

Wij bieden de mogelijkheid om mee te rijden in een zijspan.

Het rijden met een zijspan is erg leuk, je bent in de open lucht en zit laag bij de grond. Zo maak je alles bewust mee en is dit gewoon een geweldige ervaring.
Zoals een bruiloft, een jubilaris, een ludieke entree, reclame, film en televisie.
Onze vaste chauffeurs hebben vele jaren zijspanervaring. Dit is heel belangrijk, het is zeker niet hetzelfde als een “normale” motor.
Daardoor is het huren van onze zijspannen uitsluitend met een chauffeur, natuurlijk is er wel een mogelijkheid om zelf een stukje te rijden met gepaste snelheid en begeleiding van de chauffeur. Als voorbeeld bij een bruiloft om zelf een stukje te rijden voor de fotoshoot.
De prijs voor het huren van een zijspan met chauffeur is  € 85,- inclusief BTW  per uur. Wij rekenen de tijd dat wij onderweg zijn, dus ook de heen en terug reis naar uw locatie. Natuurlijk kunt u zelf naar Alphen aan den Rijn komen. Voor gebruik van het zijspan voor langere tijd wordt een aangepast tarief berekend.
Momenteel kunnen wij onderstaande zijspannen voor de verhuur aanbieden, klik op de afbeelding voor meer informatie over de zijspancombinatie.

Heeft u vragen of bent u van plan een zijspanrit te boeken of cadeau te doen?
Het beste kunt u een e-mail sturen met uw gegevens en de wensen en bieden u graag een offerte op maat.
Deze mail stuurt u naar gerjo@dejongalphen.nl


Indian Scout 101 zijspan

Deze Indian Scout is uit 1930 is een ware legende. Voor vele is dit zelfs de beste Indian motorfiets ooit gebouwd.
Hij is de opvolger van de Indian Scout uit 1920. De Indian Scout 101 is gebouwd van 1928 tot 1931. Vrij kort dus, daarmee zijn ze dan ook zeldzaam. Als solo motor is deze ongelooflijk stabiel door het lange frame en lage zwaartepunt. Dit verklaart ook dat juist dit type veel werd gebruikt door steile wand rijders…en nog steeds!
Gas geven gaat met de linkerhand, schakelen met een pook rechts. De koppeling wordt bediend met de linkervoet. Ontsteking wordt geregeld aan het stuur rechts.
Het rijden ermee vergt enige gewenning.
Het motorblok is een V- twin van 610 cc, boring x slag is 70 x 78 mm. De 101 heeft drie versnellingen. Vering is voor met bladveren, achter is er geen vering.
Wij konden de combinatie in 2015 aanschaffen en daarmee is ook een lang gekoesterde wens uitgekomen.
De motor wordt beperkt ingezet voor zijspanritten.

BMW R50/2 Hollandia

Een prachtig klassieke combinatie, de BMW R50/2 met Hollandia zijspan

Het span aan deze BMW R50/2 is een Hollandia, een combinatie die ook door de politie in de jaren 60 veel gebruikt is.
De 500cc boxermotor staat bekend om zijn soepele motorloop en daardoor een zeer fijne motor om rustig over Nederlandse polderwegen te rijden en vooral te genieten.

BMW R75Wh

De BMW R75Wh is alleen voor de Duitse Wehrmacht tijdens de tweede wereldoorlog gebouwd, de productie liep van 1941 tot 1945.
De BMW is niet als solo motor, maar alleen als complete zijspancombinatie geleverd.
De R75Wh is uiterst manoeuvreerbaar en is in te zetten op vrijwel iedere ondergrond, ideaal voor een oorlogsmachine. In 1941 was hij heel modern met een hydraulisch remsysteem, automatische vervroeging en onder meer een gedempte voorvork. Speciaal voor het leger is het zijspanwiel aangedreven, daarnaast kan de aandrijving worden gesperd bij glibberige wegen en voor het rijden in terrein kon worden teruggevallen op een lage gearing. De minimale snelheid is dan slechts 5 km per uur. Voor als de oorlog niet helemaal volgens plan verliep was ook een achteruitversnelling aanwezig.
De hele opbouw van de combinatie was zodanig dat er vlot kapotte delen vervangen konden worden. Zo zijn ook alle wielen hetzelfde en konden alle worden vervangen voor het reservewiel welke achterop het span gemonteerd is.
Ondanks het gewicht van 420 kg en een vermogen van slechts 26 Pk is de topsnelheid 90 km/u.
Van de R75Wh zijn er in totaal 18.000 gebouwd, waarvan de meeste verloren zijn gegaan.
Deze is na de val van de muur in 1989 uit Oekraïne naar Nederland gehaald.
De totale restauratie door ons zelf vond plaats in 2006.

BMW R100 EML

Deze BMW R100 EML is een mooi basis zijspan in stralend https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.social.Youtube/images/thumbnail.svg Parelmoer wit.
Deze witte combinatie is door Gerjo de Jong zelf opgebouwd in 1983, voor privé gebruik.
Inmiddels heeft deze BMW R100 EML het meeste van Europa gezien.
De EML bak is een sportbak, klein en licht. De toegankelijkheid van de bak is zo gemaakt dat het in en uitstappen gemakkelijk te doen is.
Het is een mooi neutraal span die door de kleur heel veelzijdig kan worden ingezet.
Vooral bij bruiloften wordt deze combinatie al vele jaren gebruikt en is deze combinatie prachtig bij een fotoshoot.

BMW R1100GS EML Rally

De basis van deze stoere combinatie is een BMW R1100GS uit 1996. Deze hebben wij voorzien van een complete EML 2000 Rally ombouw in 2004.
Net zoals de R1100GS is ook de zijspanbak gespoten in Mar
akesh rot en is de uitlaat vervangen voor een Laser uitlaatdemper voor een sportief geluid.

De zijspanbak is ruim en comfortabel en zeer toegankelijk waardoor het voor de bijrijder in vele gevallen mogelijk is goed in en uit te kunnen stappen.


Veel gestelde vragen over het huren van een zijspan:
Kan ik een zijspan huren zonder chauffeur, dus om zelf mee te rijden?
Nee. Het is zonder meer gevaarlijk om ongetraind met een zijspan te gaan rijden. Het is natuurlijk niet moeilijk, maar wel echt anders als solo motorrijden. Omdat we al meerdere mensen brokken hebben zien  maken, die dit hebben onderschat, doen wij dit dus niet meer.
Kan het echt niet?
We maken een uitzondering indien u slechts een paar honderd meter zelf rijd. Dat gebeurt in een lage versnelling en daarnaast ook nadat u eerst les bij ons heeft genomen.
Bijvoorbeeld bij aankomst op een bruiloft voor de foto`s.
Wat zijn de mogelijkheden?
Die zijn eigenlijk bijna onbegrensd. U kunt een rit maken vanaf 1 uur, maar ook enkele dagen is mogelijk. Ophalen van een jubilaris, droomwens van oma, intocht van Sinterklaas, een lenteavond rit over de grachten, vervoer van een cameraman of reporter, fotoshoot, zeg het maar.
Waar wordt gereden?

Onze zaak is in Alphen aan den Rijn, midden in het prachtige Groene Hart. Op zich is dit een prachtige omgeving. Het kan echter ook bij u op locatie, dan rijden wij eerst naar u toe.
Zijn er ook speciale ritten?
Jazeker, we hebben een aantal mooie rondritten door bijvoorbeeld: Amsterdam en omgeving, of Rotterdam en het havengebied. Ook speciaal naar uw wensen kan een rit worden voorbereid.
Kan ik meerdere zijspannen tegelijkertijd huren met chauffeur?
Ja dat kan, maximaal 4.
Wat kost het?
De eerste 4 uren kosten € 87 per uur, inclusief BTW.
Voor ondernemers kunnen wij een factuur maken zodat u de BTW terug kunt vragen.